2018. december 28., péntek

Eszter takarója!

Nyári kirándulásunk alkalmával megbeszéltük Eszteremmel,hogy mivel új,nagyobb ágyat kapott karácsonyra készítek neki egy ágytakarót.Elmondta milyen színből szeretné.Pinterest tele van szebbnél szebb takarókkal,amit ott átböngésztünk,ötleteltünk,határoztunk milyen legyen. :)
Aztán már itthon jött a tervezés , mennyi anyagra is lesz szükség hozzá.Majd az interneten  keresgélve a megfelelő színű anyagokat, s izgatottan várni,amikor megérkezik ,tényleg olyan-e amit a képen láttam,elképzeltem! :)S persze közben azért mentek a napok,hónapok.
Novemberre készültem el a fedlappal. Mivel a házfelújítás miatt nálunk még mindig káosz van,s csak egy pici sarok van kialakítva a varrásra,a nagy ipari gépem még nem volt itthon.Szorítani kellett egy helyet,s persze meggyőzni életem párját,hogy a nagy gépem nélkül nincs élet,s nem tudom befejezni a takarót,pedig én megígértem,hogy karácsonyra kész lesz! :) Szóval a gép hazakerült,elhárult még egy akadály,s haladtam a cél felé! A takaró összeállítása is nagy feladat volt ,mivel kész  mérete 230*230 lett.Össze kellett tolni mindent a nappaliban,hogy varrás előtt a rétegeket egymásra tudjam tenni,majd összefércelni,hogy a mozgatásnál ne mozduljanak el egymástól az anyagok. Szóval jöhetett a tűzés.Én ipari géppel tűzök,de még így is nagy feladat volt,egy ekkora takarónál nemcsak a méret hanem a súly is sokat számít. De a lényeg számomra,hogy nagyon imádtam készíteni,s persze hogy el is készült a beígért időre.
 S most jöjjenek a képek! :)
 Szívek kialakítása.
 Négyzetes blokkok.

 Jucus cica a készítéskor is itt volt ! :)
 Kész a fedlap! :)
Rárajzoltam a mintát,szerettem volna a szívek köré egyforma mintát tűzni.

A kész takaró! :)
Hátoldala
Jucus cica a kész takarót is kipróbálta.  :) Kis kíváncsi vendég! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Powered By Blogger